Ameliyat olacak olan hastanın uyutulması işlemi anesteziyoloji ve reanimasyon doktoru ve anestezi konusunda uzman bir ekip tarafından yapılır. Genellikle hastalara damar yolu ile anestezik (yani hastayı uyutan) bir ilaç verilerek hastalar uyutulur. Bazen ise, anestezik madde maske ile solutularak ya da kas içine enjeksiyon şeklinde de verilebilir. Daha sonra, ameliyat süresince hastaya kesintisiz olarak anestezi verilerek uyutulmaya devam edilir. Ameliyat bittiğinde anestezi uygulaması da sonlandırılır ve hasta uyandırılması işlemi başlar.
Bunlarıda Beğenebilirsiniz
Ameliyat Dikişleri Ne Zaman Alınır?
- Yazar:Hastalar Okuyor
- Nisan 26, 2021
Bu Yazıda Neler Var?1 Ameliyat Dikişleri Türleri Nelerdir?1.1 Emilen (Eriyen) Dikişler1.2 Emilmeyen (Erimeyen) Dikişler2 Ameliyat Dikişleri Ne Zaman…
Bilgisayarlı Tomografi (BT) Nedir? Neden Çekilir?
- Yazar:Hastalar Okuyor
- Eylül 18, 2019
Bu Yazıda Neler Var?1 Bilgisayarla Tomografi (BT) Nasıl Çekilir?2 Bilgisayarla Tomografi (BT) Neden Çekilir? Bilgisayarlı tomografi Nedir? Neden…
da Vinci Robotik Cerrahi Nedir?
- Yazar:Hastalar Okuyor
- Ekim 7, 2020
Bu Yazıda Neler Var?1 da Vinci Robotik Cerrahi Avantajları Nelerdir?1.1 1. Kan Kaybı Daha Az Olur 1.2 2. Hasta…
Robotik Cerrahi Nedir?
- Yazar:Prof. Dr. Yusuf İlbey
- Ekim 18, 2020
Bu Yazıda Neler Var?1 Robotik Cerrahi Nasıl Yapılır?2 Robotik Cerrahi Avantajları Nelerdir?2.1 Daha Az Kan Kaybı…2.2 Daha Erken…
Bilgisayarlı Tomografi Hangi Durumlarda Çekilir?
- Yazar:Hastalar Okuyor
- Nisan 18, 2021
Bilgisayarlı tomografi hangi durumlarda çekilir? Bilgisayarlı tomografi, tıpta hastalık ya da yaralanma gibi durumlarda kullanılan bir radyolojik görüntüleme…
Sünnet Nedir? Kaç Yaşında Yapılır?
- Yazar:Hastalar Okuyor
- Mayıs 5, 2021
Bu Yazıda Neler Var?1 Sünnet Nedir?2 Sünnet Nasıl Yapılır?3 Sünnet Neden Yapılır?4 Sünnetin Faydaları Nelerdir?5 Sünnet İçin En…